Terugblik

 


Terugblik door Leny Guelen


We hebben al wat vaker een Oranje Comité gehad, maar dat was volgens mij voor mijn tijd en niet zo langdurig. Dit Oranje Comité bestaat nu vijftien jaar. Het is in 1995 met een dwaze zet en een pot bier erbij begonnen, en wel in ‘t cafe bij Piet v. Rooy. De heren die met dit idee kwamen zijn Rinie Linssen, Henk Koster, Geert Schooneberg, Jan Peters, Piet v. Rooy en een dame Wilma Verhasselt. Wilma is er maar kort bij geweest. Toen ze het comité verliet is Leny Guelen erbij gekomen. Leny is nog steeds actief bestuurslid. De andere voorgenoemde namen zijn inmiddels vervangen door nieuwe bestuursleden. Onder deze bestuursleden heerst een heel gezellige sfeer.


Ons Oranje Comité heeft dit jaar voor de vijftiende keer ‘t Oranje feest van 30 april gevierd en voor de vijftiende keer St. Nicolaas binnengehaald.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door uw steun en uw bijdrage en door de vrijwillige uren die de heren en dames van het comité er in steken.  Ook zijn er nog al wat mensen die ons uithelpen en voor ons klaar staan met koninginnedag en sinterklaas. Hierbij bedoel ik oa. De boot van Sinterklaas, het gebruik van de Kade, de Fanfare, de verkeersregelaars, de muziek, de dame die Sinterklaas al verscheidene jaren welkom heet....etc, etc. De paarden en ‘t rijtuig mogen we niet vergeten anders moet de Sint het stuk van de kade naar d’n Toomp te voet afleggen.

Wij  zijn heel erg blij met de grote belangstelling van de hele Heijense gemeenschap, zonder al deze mensen kan het gewoon niet doorgaan.


We hebben Koninginnedag verschillende jaren in de manege de kleine Hoef gevierd, en zonder meer , met groot succes. De laatste jaren merken dat de opkomst kleiner wordt. Waarschijnlijk omdat steeds meer mensen op voorjaarsvakantie gaan. Hierdoor zijn we uitgeweken naar het gemeenschapshuis D’n Toomp. Bij d’n Toomp worden diverse spellen georganiseerd. Bij Mooi weer buiten en anders binnen. Ook op deze dag wordt het comité gesteund in de vorm van oa: springkussen, muziek, de hulp bij de spellen, pony baan en natuurlijk de niet meer weg te denken pannenkoekenbakkers.

De dag begint gewoonlijk met een optocht met versierde fietsen waarbij een prijs te winnen is voor de mooiste fietsen. Daarna is er de spellen middag met als afsluiter een lekkere pannenkoek.


Wij hopen dat we het Sinterklaasfeest en Koninginnedag nog verschillende jaren met veel plezier kunnen doen. Met de medewerking van de gemeenschap moet dat wel lukken lijkt me zo.


Leny Geulen